Siirry suoraan sisältöön

Suomi on taantumassa

Tilastokeskus julkisti tänään ensimmäisen arvionsa Suomen BKT:n kolmannen kvartaalin kehityksestä. Sen mukaan Suomen BKT supistui kolmantena neljänneksenä -0,1%. Vaikka supistuminen on pientä, täyttää se ns. teknisen taantuman määritelmän, joka tarkoittaa BKT:n supistumista kahtena peräkkäisenä neljänneksenä. Ennakoimme tätä viime kuussa julkaistussa blogikirjoituksessamme, joka perustui Helsingin yliopiston Makrosuhdanne-blogin antamiin tietoihin Suomen suhdannetilanteesta, sekä kesäkuussa julkaistussa suhdanne-ennusteessamme.

Taantuman pituus riippuu keskeisesti euroalueella tehtävistä ratkaisuista, mutta on todennäköistä, että supistuminen jatkuu ainakin kuluvan neljänneksen. Ensi viikolla julkaistava vuoden viimeinen suhdanne-ennusteemme kertoo lisää taantuman mahdollisesta pituudesta.