Siirry suoraan sisältöön

Q-Review 2/2013 julkaistu!

Olemme julkaisseet uusimman suhdanne-ennusteemme. Ennustamme Suomen talouden kutistuvan tänä vuonna -0,3 prosenttia. Ennusteemme mukaan Suomen taloudessa tapahtuu kuitenkin käänne syksyn aikana. Ensi vuonna ennustamme Suomen talouden kasvavan 1,7 prosentin vauhtia. Euroalueen kasvun ennustamme jäävän tänä vuonna nollaan. Yhdysvaltojen talouden ennustamme kasvavan tänä vuonna 2,2 prosentin ja ensi vuonna 2,5 prosentin vauhtia. Ennusteemme on ladattavissa tästä.

Analyysimme mukaan uuden globaalin finanssikriisin riski on kevään aikana kasvanut. Keskuspankkien keskuspankki (BIS) on varoittanut pitkittyneen rahapoliittisen elvytyksen rahoitusmarkkinoita vääristävästä vaikutuksesta. Keskuspankkien voimakkaat elvytystoimet ovat myös nostaneet osake- ja hyödykemarkkinakuplien mahdollisuutta. Suurin huolenaihe onkin se, kuinka vähäinen kasvu näillä poikkeuksellisilla menetelmillä on saatu aikaan.