Siirry suoraan sisältöön

Q-Review 4/2013 julkaistu!

Ennusteemme mukaan maailmantalous on kääntymässä selvään kasvuun ensi vuonna. Tämän seurauksena olemme korottaneet Suomen Deprconin arvon kolmoseen, mikä indikoi talouden toipumista seuraavien puolen vuoden aikana. Suomen ennustamme yltävän ensi vuonna noin kahden prosentin kasvuun, euroalueen yli 1,5 prosentin kasvuun ja Yhdysvaltojen yli 2,5 prosentin kasvuun.

Keskuspankkien äärimmäisen kevyt rahapolitiikka yhdistettynä epäsuoraan setelirahoitukseen uhkaa synnyttää tilanteen, jossa niiden toimet ennemmin lisäävät kuin vähentävät rahoitusmarkkinoiden epävakautta. Etenkin euroalueen pankit ovat paikanneet taseitaan halvalla rahalla ja kriisimaiden ”riskittömillä” velkakirjoilla. Voimakkaat arvonalennukset näissä arvopaperiluokissa voivat johtaa uuteen, Euroopasta lähtevään finanssikriisiin. Pidämme uuden finanssikriisin todennäköisyyttä kuitenkin vielä pienenä.

Lataa koko ennuste tästä.