Siirry suoraan sisältöön

GnS Economicsilla tarkin suhdanne-ennuste

Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulu julkaisi eilen vuoden 2013 talousennustajakilpailun voittajan. Voittajaksi nousi Suomen Pankki. Onnittelumme heille. GnS Economicsia ei ollut hyväksytty kilpailuun ilmeisesti sen takia, että emme ennusta BKT:n lisäksi muita makrotaloudellisia indikaattoreita, kuten työttömyyttä ja kulutusta. Kilpailun voittaja lasketaan yhteensä 10 taloudellisen indikaattorin ennusteiden perusteella.

GnS Economicsin BKT ennuste vuodelle 2013 oli kuitenkin kaikista tarkin. Ennustimme joulukuussa 2012, että Suomen BKT supistuu vuoden 2013 aikana 0,5 prosentilla. Supistuminen oli kuitenkin huomattavasti vauhdikkaampaa Suomen BKT:n laskiessa 1,4 prosentilla vuonna 2013. Talousennustajakilpailun voittaja Suomen Pankki ennusti joulukuussa 2012 Suomen BKT:n kasvavan 0,4 prosentilla vuonna 2013.

Julkaisemme uuden Suomen ja maailmantalouden suhdanne-ennusteemme tämän kuun lopussa.