Siirry suoraan sisältöön

Q-Review 1/2015 julkaistu!

Ennustamme Suomen ja euroalueen talouksien toipuvan hitaasti tämän vuoden aikana. Yhdysvaltojen talouden ennustamme kasvavan yli kahden prosentin vauhtia kuluvana vuonna.

Keskuspankit ovat poikkeustoimillaan ”sotkeneet” normaalit rahamarkkinoilta saatavat signaalit koskien tulevaa talouskehitystä, mikä on vaikeuttanut talouden kehityksen ennustamista viime vuosina. Nyt euroalueen ja Suomen tulevan vuoden kasvun ennustamista vaikeuttaa kuitenkin erityisesti Kreikan ja Ukrainan tilanne.

Eroaminen euroalueesta on EU-johtajien virallisen kannan mukaan ollut tähän asti mahdotonta, mutta velkakirja- ja johdannaismarkkinat pitävät Kreikan euroeron todennäköisyyttä verrattain korkeana. Kreikan kriisin ratkaisuun on käytännössä viisi vaihtoehtoa, mutta kaikki ne johtavat joko velkojen (osittaiseen) anteeksiantoon tai  maksamatta jättämiseen.

Löydät ennusteemme tästä.