Siirry suoraan sisältöön

Q-Review 4/2018: Matka globaaliin lamaan

Maailmantalous seisoo vedenjakajalla. Takanamme on yli 30 vuotta rahoitusmarkkinoiden ja velan vetämää talouskasvua. Edessämme siintää syvä kuoppa ja sen takana, toivottavasti, uusi uljas maailma.

Tämän hieman runollisen avauksen taakse kätkeytyy tuoreimman suhdanne-ennusteemme viesti. Talouskasvu on vuosikymmeniä nojannut velkaan ja rahoitusalan innovaatioihin, mitkä on käynnissä olevassa noususuhdanteessa venytetty huippuusa. Maailmantaloutta on elvytetty 10 vuotta, ja sillä on saatu aikaiseksi hauras kasvu. Maailmantalous ei kestä pystyssä ilman suuria tukitoimia, joita ollaan nyt vetämässä pois.

Olemme varoittaneet globaalin romahduksen mahdollisuudesta maaliskuusta 2017 lähtien. Viime vuoden joulukuussa julkaisimme siihen asti synkimmän ennusteraporttimme, jossa hahmottelimme globaalia talouskriisiä. Totesimme, että sen ensi merkit (mm. huomattava markkinavolatiliteetti) alkaa tänä vuonna ja ensi vuonna kriisi pääsee kunnolla vauhtiin. Nyt julkaistussa erikoisraportissamme maailmantalouden matkasta globaaliin lamaan ja toipumiseen jatkamme tulevan talouskriisin analysointia selittämällä miksi se on tulossa, miten se etenee ja miten kriisi lopulta päättyy.

Kriisiä on lähes mahdotonta välttää. Toivommekin, että jokainen kotitalous, yritys ja valtio alkaisi valmistautua tulevaan “täydelliseen myrskyyn”.

Raporttimme, sisältäen erilaiset kriisiskenaariot todennäköisyyksineen, kasvuennusteet sekä analyysimme kriisin kulusta ja lopusta, löydätGnS Kaupasta

Osta Q-Review suhdanne-ennusteidemme vuositilaus (4 numero)GnS Kaupasta