Q-review 1/2018: Määrällisen kiristämisen aikakausi

/, Kiina, Osakkeet, Suhdanne-ennuste, Velkakirjat/Q-review 1/2018: Määrällisen kiristämisen aikakausi

Q-review 1/2018: Määrällisen kiristämisen aikakausi

Lokakuussa varovaisesti aloitettu Yhdysvaltojen keskuspankin velkakirjojen myyntiohjelma pääsi todelliseen vauhtiinsa tammikuun lopussa. Yhdysvaltojen osakemarkkinat notkahtivat voimakkaasti helmikuun alussa. Oliko kyse sattumasta?

Käymme uusimmassa suhdanne-ennusteessamme läpi mitä keskuspankkien velkakirjojen osto- ja myynti ohjelmat (määrällinen keventäminen ja tiukentaminen) tarkoittavat markkinoille ja maailmantaloudelle. Havaintoihimme ja viimeisimpään akateemisen tutkimukseen perustuva analyysimme vahvistaa aikaisempia epäilyjämme. Keskuspankkien osto-ohjelmat ovat merkittävällä tavalla vaikuttaneet rahoitusmarkkinoiden toimintaan ja nostaneet osakkeiden ja velkakirjojen hintoja. Velkakirjojen myyntiohjelmat tulevat toimimaan päinvastaisesti, ja ne muuttavat rahoitusmarkkinoita peruuttamattomalla tavalla.

Osakkeiden ja velkakirjojen härkämarkkina onkin lähes ohi. Sitä seuraa markkinoiden kaoottinen korjausliike kohti markkinaehtoista varallisuuserin hinnoittelua. Maailmantalouden noususuhdanne on hyvin lähellä loppuaan.

Tilaa koko raportti osoitteesta: sales@gnseconomics.com (86€ + ALV).

By | 2018-03-14T11:23:45+03:00 maaliskuu 14th, 2018|Keskuspankit, Kiina, Osakkeet, Suhdanne-ennuste, Velkakirjat|Kommentit pois päältä artikkelissa Q-review 1/2018: Määrällisen kiristämisen aikakausi

About the Author:

PhD (econ.) Tuomas Malinen is the CEO of GnS Economics and an Adjunct Professor of Economics at the University of Helsinki. He is specialized in economic growth, economic crises, business cycles, monetary unions and central banks.