QR 3/2018: Kuinka euroalue hajoaa

/, Suhdanne-ennuste, Varautuminen, Velkakirjat/QR 3/2018: Kuinka euroalue hajoaa

QR 3/2018: Kuinka euroalue hajoaa

Euroalue on savijaloilla seisova finanssijättiläinen. Sen pankkisektori on lähes kaksi ja puoli -kertainen bruttokansantuotteeseen nähden. Vaikka euroalue voi tuntua vakaalta, se ei sitä ole. Euroopan keskuspankki on poikkeusohjelmillaan piilottanut euroalueen pankkien ja valtioiden maksukyvyttömyyden riskit.

Nyt kun EKP on lopettamassa ostojensa kasvattamista, markkinanehtoinen hinnoittelu alkaa tehdä paluutta euroalueen pääomamarkkinoille. Tämä, yhdistettynä kasvavaan poliittisen kahtiajakoon ja myllerykseen, muodostaa uhan euron olemassaololle. Uusi euroalueen velkakriisi voi tehdä paluun jo ensi vuonna.

Lataa euroalueen mahdollista hajoamista kartoittava raporttimme, joka sisältää myös katsauksen maailmantalouden tilaan ja kasvuennusteet, Julkaisut -sivultamme.

By | 2018-10-18T22:59:48+03:00 syyskuu 26th, 2018|euroalue, Suhdanne-ennuste, Varautuminen, Velkakirjat|Kommentit pois päältä artikkelissa QR 3/2018: Kuinka euroalue hajoaa

About the Author:

PhD (econ.) Tuomas Malinen is the CEO of GnS Economics and an Adjunct Professor of Economics at the University of Helsinki. He is specialized in economic growth, economic crises, business cycles, monetary unions and central banks.