Siirry suoraan sisältöön

Q-Review 3/2018: Kuinka euroalue hajoaa

Euroalue on savijaloilla seisova finanssijättiläinen. Sen pankkisektori on lähes kaksi ja puoli -kertainen bruttokansantuotteeseen nähden. Vaikka euroalue voi tuntua vakaalta, se ei sitä ole. Euroopan keskuspankki on poikkeusohjelmillaan piilottanut euroalueen pankkien ja valtioiden maksukyvyttömyyden riskit.

Nyt kun EKP on lopettamassa ostojensa kasvattamista, markkinanehtoinen hinnoittelu alkaa tehdä paluutta euroalueen pääomamarkkinoille. Tämä, yhdistettynä kasvavaan poliittisen kahtiajakoon ja myllerykseen, muodostaa uhan euron olemassaololle. Uusi euroalueen velkakriisi voi tehdä paluun jo ensi vuonna.

Osta euroalueen mahdollista hajoamista kartoittava raporttimme, joka sisältää myös katsauksen maailmantalouden tilaan ja kasvuennusteet kaupastamme